Κατασχέσεις - Πλειστηριασμοί


ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ!!

Μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας λόγω, δυστυχώς, της έλλειψης επαρκούς ενημέρωσης και εξαιτίας της μεγάλης παραπληροφόρησης που υπάρχει, θεωρεί πως οι διαδικασίες της κατάσχεσης ή του πλειστηριασμού είναι διαδικασίες που μπορούν να λάβουν χώρα «αυτόματα» από τις τράπεζες ή τα funds (πλέον) εντός ολίγων ημερών σε μία ενδεχόμενη καθυστέρηση 1-2 δόσεων.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι πολύ διαφορετική! Βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει μία τράπεζα αρχικώς στην κατάσχεση και έπειτα στον πλειστηριασμό του ακινήτου μας, είναι να έχει εκδοθεί διαταγή πληρωμής σε βάρος μας, η οποία είτε να μην έχει προσβληθεί δικαστικά είτε να έχει προσβληθεί ανεπιτυχώς.

Πιο συγκεκριμένα, μία διαταγή πληρωμής προσβάλλεται δικαστικά με το ένδικο βοήθημα της ανακοπής, η οποία αποσκοπεί στην ακύρωση της διαταγής, πράγμα το οποίο εάν συμβεί «τερματίζει» αυτομάτως κάθε περαιτέρω διαδικασία σε βάρος μας. Βέβαια, ακόμα και εάν κάτι τέτοιο δεν γίνει,η Νομοθεσία μας παρέχει και έτερα «εργαλεία», προκειμένου να προσβάλλουμε αυτοτελώς και την διαδικασία της κατάσχεσης αλλά και του πλειστηριασμού ενώπιον των Δικαστηρίων και ως εκ τούτου δεν είμαστε «έρμαια» στα χέρια των τραπεζών!

Το «κλειδί», όμως, πάντα είναι η σωστή ενημέρωση και η έγκαιρη αντιμετώπιση κάθε υπόθεσης. Για τον λόγο αυτό καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να επικοινωνήσει άμεσα με το εξειδικευμένο Δικηγορικό Γραφείο του κ. Ζαννή Ι. Σιδέρη


Επικοινωνία στο  2130 309858